BALCK EAGLE

Τρίτη, 23 Ιουλίου 2013

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΜΙΧΑΗΛ
EMAIL: operationalkravmagagreece@yahoo.com 

OPERATIONAL KRAV MAGA HELLAS
SECURITY - POLICE - ARMY 
Η διάφορα του ΟΚΜ απο το κλασικό Krav Maga για πολίτες

Υπάρχουν δυο διαφορές:

Η πρώτη διαφορά είναι ο παράγοντας χρόνος, παρά το γεγονός ότι όλα στην εκπαίδευση του Krav Maga έχουν σχεδιαστεί για να επιτρέπουν στους μαθητές να αποκτήσουν μέγιστη ικανότητα αυτοάμυνας σε λιγότερο χρονικό διάστημα, στο επιχειρησιακό αυτό είναι ακόμα περισσότερο.

Σε έναν απλό πολίτη το χρονικό πλαίσιο και ο παράγοντας κινδύνου είναι ευρύτερος. Το Krav Maga για πολίτες δεν έχει σχεδιαστεί να εισέρχεται σε μια επικίνδυνη περιοχή σε κάθε συγκεκριμένη χρονική στιγμή, ενώ απλά θέλουν να είναι προετοιμασμένοι σε γενικές γραμμές. Ως εκ τούτου, δεν έχουν μια συγκεκριμένη στιγμή που πρέπει να είναι «έτοιμοι για την μάχη». Ο στρατιώτης, ο λιμενικός, ο αστυνομικός και ο  Security από την άλλη πλευρά έχουν συγκεκριμένο χρόνο κατά την οποία θα μπορέσουν να εκπαιδευτούν και να «αποσταλούν σε αποστολή/υπηρεσία». Ο Πολίτης θέλει να μάθει όσο το δυνατόν το συντομότερο δυνατόν, αλλά εξακολουθεί να έχει την ευελιξία, που δεν χρειάζεται να τα κάνει όλα μέσα σε τρεις εβδομάδες ή πέντε εβδομάδες. Αν χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο, αυτό είναι εντάξει. Αυτοί που εργάζονται στα σώματα ασφάλειας, στον στρατό ή στον ιδιωτική ασφάλεια έχουν μόνο τρείς ή πέντε εβδομάδες, μετά από αυτό θα πρέπει να τεθούν και πάλι σε ενεργό υπηρεσία ή να προχωρήσουμε σε κάποια άλλη πτυχή της εκπαίδευσης.

Ο δεύτερος παράγοντας είναι «αιχμάλωτο ακροατήριο»:


Σε οποιαδήποτε εμπορική σχολή η μισή δουλειά έχει να κάνει με την διατήρηση κινήτρων των φοιτητές/πελάτες. Γιατί αν βαριούνται θα το βάλουν στα πόδια. Προκειμένου να κρατήσει τους ενδιαφερόμενους θα πρέπει να κρατήσει το «ενδιαφέρον» του προγράμματος. Αυτό σημαίνει ότι συχνά ξοδεύουν πολύ λίγο χρόνο για τις τεχνικές. Πολλοί άνθρωποι γίνονται ανυπόμονοι, "Τι, είναι αυτό και πάλι!" Ένας εκπαιδευτής βρίσκει συχνά τον εαυτό του να χρειάζεται να εισάγει νέες τεχνικές πάρα πολύ σύντομα, προκειμένου να κρατήσει τους πελάτες του και να τους διασκεδάσει, αλλιώς θα μπορούσαν να το βάλουν στα πόδια και σε αυτή την περίπτωση δεν θα μάθαιναν τίποτα.

Με τη Επιχειρησιακή Εκπαίδευση (OKMέχετε ένα αιχμάλωτο ακροατήριο. Θα πρέπει να είναι εκεί. Είναι δική σας μέχρι να τελειώσετε με αυτούς. Δεν χρειάζεται να είναι ενδιαφέρουσα. Έτσι θα είναι σε θέση να τους εκπαιδεύσετε  ξανά και ξανά στα βασικά μέχρι να πάρουν το σωστό δρόμο. Οι εκπαιδευόμενοι στο Επιχειρησιακό Krav Maga (OKMκατά τη διάρκεια της «υποχρεωτικής» εκπαίδευσης τους, όταν τους ρωτήσεις τι μάθατε σήμερα στο Krav Maga;" η απάντηση θα είναι , "Push ups".

Η Επιχειρησιακή Εκπαίδευση (OKMστο Krav Maga θα επικεντρωθεί σε μερικές βασικές τεχνικές, αλλά ο εκπαιδευόμενος θα μάθει πώς είναι να το κάνει όταν είναι κουρασμένος, κουρασμένος, φθαρμένος, και είναι έτοιμος να καταρρεύσει. Θα τρέξει αρκετά χιλιόμετρα και στη συνέχεια θα τον συνθλίψει η βαριά τσάντα. Θα κάνει push ups και στη συνέχεια να αντιμετώπιση μια ομάδα στρατιωτών που θα τον επιτεθεί? Θα χτυπήσει συνεχόμενα την ασπίδα, ενώ άλλοι στρατιώτες τον χτυπούν. Θα επαναλάβω αυτό ξανά και ξανά. Δεν θα ξεχάσει αυτή την εκπαίδευση και θα μάθει να λειτουργεί στα χειρότερα πιθανά σενάρια. Αυτό είναι το Επιχειρησιακό Krav Maga, και λειτουργεί!!


''Σε μια συζήτηση με ένα που κάνει επιχειρησιακό όταν το ρωτήσετε πόσο Krav Maga ξέρει. Οι περισσότεροι θα πουν, "Ω, ξέρω μόνο τα βασικά". Γιατί τα είναι βασικά που θα σας σώσουν στη μάχη''


Οι τεχνικές και τακτικές OKM έχουν αναπτυχθεί τις τελευταίες δύο δεκαετίες μετά την αποτυχία του παραδοσιακού συστήματος Krav Maga, λόγω της κλιμάκωσης της βίας και της επιθετικότητας του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας. 

Το OKM χρησιμοποιεί τις αρχές της δράσης και της αντίδρασης, που αποτελούν τη βάση των φυσικών και ενστικτώδεις κινήσεις, οι τεχνικές που διδάσκονται είναι απλές και μπορεί και πρέπει να εφαρμοστούν αποτελεσματικά σε οποιαδήποτε κατάσταση.

Επιπλέον, η εκπαίδευση πραγματοποιείται σε μια κατάσταση ψυχικής και σωματικής καταπόνησης, με πολύ περισσότερες και διαφορετικές ασκήσεις ώστε η εκπαιδεύσει να έχει άμεση ανταπόκριση και ορθώσει σωστά την διαχείριση της επιθετικότητας. 

Το ΟΚΜ διδάσκετε σε εξουσιοδοτημένα κέντρα είναι μια μέθοδος επιθετικής μάχη με απλές τεχνικές οργανωμένες σε ομάδες οι οποίες συνδυάζονται μεταξύ τους. Ένα σχέδιο κατάρτισης και εκπαίδευσης περιλαμβάνει μελέτες με ειδικές τεχνικές και ασκήσεις για να προσημειώσουν το άγχος σε μια κατάσταση μάχης: Μετά από την αρχή αυτή, το σύστημα είναι σε συνεχή ανάλυση, την ανάπτυξη και την εξέλιξη. Όλα βασίζονται σε αντανακλαστικά και την ταχύτητα της δράσης.

Στο Krav Maga δεν υπάρχει τίποτα περό:
Από τεχνική άποψη το ΟΚΜ διδάσκει πώς να ανταποκριθεί ένα άτομο σε μια επίθεση.


  1. ·        Το συντομότερο δυνατό
  2. ·        Με τον πιο αποτελεσματικό
  3. ·        Με κάθε δυνατό τρόπο

Το σύστημα προετοιμάζει το άτομο ώστε ειδικά να αμυνθεί σε καταστάσεις περίπλοκων περιπτώσεων. Η εκπαίδευση έχει σχεδιαστεί για να βελτιώσει τα αντανακλαστικά, τη ροή της κυκλοφορίας, την ταχύτητα, την ακρίβεια, την ορθή χρήση των λήψεων, η αποφασιστικότητα, γνώση του εαυτού μας και τις αντιδράσεις μας σε καταστάσεις επίθεσης, το οποίο σας επιτρέπει να αποκτήσετε με αυτό τον τρόπο την σωστή αυτοπεποίθηση.

Υπάρχουν και στο επιχειρησιακό Krav Maga (OKM) ειδικά προγράμματα για παιδιά και για γυναίκες προσαρμοσμένα στις ανάλογες σωματικές και ψυχικές τους 
δυνατότητες.


O ιδρυτής:
Το σύστημα διδάσκει από τεχνική άποψη αλλά και ψυχολογική, να μπορέσουν να αμυνθούν σε καταστάσεις περίπλοκων περιπτώσεων/ έκτακτης ανάγκης. Η εκπαίδευση έχει σχεδιαστεί για να βελτιώσει τα αντανακλαστικά, τη ροή της κυκλοφορίας, την ταχύτητα, την ακρίβεια, την ορθή χρήση των λήψεων, την αποφασιστικότητα, την γνώση του εαυτού μας και τις αντιδράσεις μας σε καταστάσεις επίθεσης, το οποίο σας επιτρέπει να αποκτήσετε με αυτό τον τρόπο την σωστή αυτοπεποίθηση


Ο Master Μιχαήλ  Χριστοδούλου γεννήθηκε στην Ελλάδα και μετανάστευσε στην Γερμανία, πτυχιούχος προπονητής της Γερμανικής & Ελληνικής γραμματείας αθλητισμού.

Μπέικε στο χώρο το πολεμικών τέχνη το 1983 σ ηλικία 4 ετών, κυρίως λόγο τις παράδοσης που υπήρχε στην οικογένεια του. Ο πάππους και πατέρας του ήταν δάσκαλοι πολεμικών τεχνών, καθώς υπάρχει καταγραμμένη η ιστορία της οικογενείας ότι πρόγονοι του ήταν ‘’παλαιστές’’ επί τουρκοκρατίας…

Ειδικεύτηκε στο Taekwondo, Thai/Kick Boxing, Tangsoodo, Hapkido και έγινε υψηλόβαθμος εκπαιδευτής σε αυτά αποκτώντας το 5  Dan. Έχει παρακολουθείσαι  σεμινάρια πάνω σε αυτά με ένα ρυθμό μόνο κατά την περίοδο 2000 – 2015,   3’ τον χρόνο. Από την περίοδο 1984 – 2004 συμμετείχε σε αγώνες στα δυναμικά αθλήματα του Taekwondo, Thai/Kick Boxing, Tangsoodo στην Γερμάνια, Βέλγιο, Αγγλία, Ιταλία, Ελλάδα, Ολλανδία και στην Γαλλία.

Από το 1998 άρχισε να ειδικεύεται σε σύστημα μάχης στο εξωτερικό όπως, Military Combat του Γερμανικού στρατού, Combat Self defense, Army Burma Boxing και το Special Forces Combat System. Ένα σύστημα μάχης που διδασκόταν κυρίως από νατοϊκούς εκπαιδευτές
Το 1998 έγινε εκπαιδευτής αυτοάμυνας στις Ειδικές Δυνάμεις, από το 2004 έως τώρα, εργάζεται σε διάφορες ιδιωτικές και κυβερνητικές υπηρεσίες ως εκπαιδευτής επιχειρησιακής αυτοάμυνας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Είναι ένας εμπειρογνώμονας στους τομείς της ασφάλειας, είναι εκπαιδευτής εκπαιδευτών που ειδικεύονται σε τομείς αυτοάμυνας πολιτών, όπως και σε τομείς ασφάλειας των μεταφορών, χερσαίας ή θαλάσσιας, ασφάλειας υψηλών προσώπων.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου 2011 - 2017 ήταν ο διευθυντής Ελλάδας  του τμήματος τις νεοσύστατης ομοσπονδίας Gaby Shai System Operational Krav Maga, οπού την ανάπτυξε τεχνικά καθώς δεν υπήρχε τεχνική ύλη και υποδομή . Κύριος λόγο ήταν ο Gabι Shai συνταξιούχος πλέον των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ, δεν είχε την υποδομή να εργαστεί με πολίτες, πέρα από κάποια σεμινάρια που έκανε κατά καιρούς. Καθώς όλα τα χρονιά ήταν σε κυβερνητικός αξιωματούχος, και ο πρώτος του συνεργάτης κύριος Ablaze που είχε αναπτύξει τεχνικά το σύστημα για πολίτες, σταμάτησε την συνεργασία μαζί του για ‘’προσωπικούς’’ λόγους και ίδρυσε την δική του Ένωση Operational Krav Maga σε όλη την Ευρώπη πέρα της Ελλάδας.

Ο Master Μιχαήλ  Χριστοδούλου ήταν εκπαιδευτής του συστήματος  Operational Krav Maga Black Eagle σε μέλη της τις ισραηλινής κοινότητας Αθηνών καθώς συνεργάστηκε σε θέματα ασφάλειας με αξιοσέβαστους αξιωματούχους τις.

Εκπαιδευτικέ σε συστήματα Krav Maga, για πολίτες και ειδικευμένα όπως Military, Security. Πέρασε όλα τα σχετικά σχολειά εκπαιδευτών με επιτυχία και εκπαιδευτικέ στο επιχειρησιακό κομμάτι του Ισραηλινού Krav Maga. Είναι απόφοιτος  και διαπιστευμένος εκπαιδευτής του Ισραηλινού Κολεγίου Ασφάλειας σε θέματα αντί-πειρατείας και προστασίας υψηλών προσώπων.

Για πολλά χρονιά ήταν ο αρχή εκπαιδευτής τις Ελληνο – Ισραηλινής εταιρίας Black Eagle Consultants & Training, ίδρυσε την Ελληνική Ένωση εκπαιδευτών Krav Maga η οποία έχει κύριο στόχο την ανάπτυξη του αυθεντικού Krav Maga, από αυθεντικούς πιστοποιημένους εκπαιδευτές που ‘’αγαπάνε’’ το σύστημα αυτό.

To 2016 αρχή-εκπαιδευτής και να αναγνώρισε το Operational Combat  System / Combat Hapkido στην European Hwalmoodo  Federation παρακλάδι τις World Hwalmoodo Federation, που μετράει κοντά μισό εκατομμύριο  ‘’μαύρες ζώνες’’ σε όλο τον κόσμο.